Bingohallar

Att spela bingo i en riktig bingohall är verkligen en upplevelse, det är roligt, spännande och trevligt. Ett perfekt nöje en lördagseftermiddag när man inte vet vad man ska hitta på annars, ta med dina vänner och spela bingo.

Så går det till

Det är inte så svårt att komma igång med spelandet, dessutom finns det alltid mycket hjälpsamma och trevliga bingovärdar på plats när man ska spela. De svarar gärna på frågor och hjälper dig till rätta som är där första gången. På de flesta orter i vårt land finns en bingohall, det är bara att ta reda på öppettider och spel via Internet eller din lokala tidning.

När du väl kommer dit så är det bara att välja spel och köpa en eller två brickor till det spelet. Sedan så sätter du dig i själva bingohallen där spelet ska gå av stapeln och gör dig redo med markeringspenna och bingobricka. I en del bingohallar spelar man på dataskärmar och då behöver man inte ha några pappersbrickor eller pennor att markera med. Har du ingen egen penna med dig att markera med så brukar det alltid finnas på plats att låna eller köpa.

Så drar spelet igång och då är det en bingoutropare som drar numren och ropar ut dem i högtalare. Då presenteras alla nummer på en stor skärm i salen så att man lätt kan se om man inte hörde och så att man kan kolla så att man inte missat något. När någon får bingo så ropar dem och då delas vinster ut och man går vidare till nästa spel.

Inte bara spelet

Men det är inte bara spelet som lockar människor till bingohallen, det är att mötas över en kopp kaffe mellan spelen och bara umgås. Att känna igen sig, bli stammis och träffa andra med liknande intressen. Det är speciellt att spela bingo på en bingohall och det är det många som verkligen uppskattar. Här kanske du träffar på någon du aldrig skulle ha träffat i dina vanliga sammanhang.